Jedzenie jest nieodłącznym elementem naszego życia. Spotykamy się w stołówce, w restauracji, gotujemy w kuchni. Te chwile opisuje literatura, którą zgromadziliśmy na wystawie w szkolnej bibliotece (część zbiorów użyczyła nam MBP w Tucholi – bardzo dziękujemy p. Annie Kozłowskiej). Jednak czy wszyscy wiedzą, jak zachować się przy stole? Można oczywiście poczytać o zasadach savoir -vivre, ale jeszcze lepiej zapoznać się z nimi, obserwując dobre przykłady. Występ dotyczący takich zasad mogliśmy oglądać dzięki zaproszonym gościom -uczniowie kl. 4 ZSLiT, przygotowani przez p. Justynę Grzonkowską, uczniom SP nr 1 przekazali (w ciekawej prezentacji połączonej ze scenką) cenne rady dotyczące zachowania się przy stole, zwłaszcza w restauracji. Była to także doskonała okazja, by dowiedzieć się, jak wygląda praca osób związanych z gastronomią. Dziękujemy bardzo za tę wyjątkową lekcję, która pokazuje, że warto uczyć się od specjalistów i mamy nadzieję, że ta współpraca zaowocuje doskonałą znajomością zasad savoir -vivre wśród naszej młodzieży.
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.