Skąd bierze się chleb na półkach w sklepie? Jak go zrobić? Na te pytania poszukiwali odpowiedzi uczniowie klasy 3a, kiedy razem z panią Beata Padee odwiedzili lokalną piekarnię, prowadzoną przez pana Piotra Latzke, która w naszym mieście funkcjonuje od pokoleń. Najpierw obejrzeli maszyny, zajrzeli do pieca, przyglądali się, jak spod rąk mistrzów wychodzą bułki, chałki, chleby i rogale. Potem, w ramach łączenia teorii z praktyką, sami spróbowali swych sił, lepiąc kajzerki. Okazało się, że praca piekarza wcale nie jest taka łatwa. Bardzo trzeba się napracować, aby na półkach sklepowych znalazły się pachnące i chrupiące, smaczne chleby.
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.